PMDD

Bij PMDD hebben mensen – vanaf de eisprong tot een paar dagen na de start van de menstruatie – een heftige fysieke en mentale reactie op maandelijkse hormoonschommelingen. Naar schatting heeft 1 op de 20 mensen die menstrueren PMDD.

Over PMDD

Ongeveer 1 op de 20 mensen die menstrueren ervaart Premenstrual Dysphoric Disorder (PMDD). PMDD is een aandoening waarbij intense fysieke en mentale reacties optreden als reactie op de maandelijkse hormonale schommelingen. Vanaf de eisprong tot enkele dagen na het begin van de menstruatie worden symptomen zoals stemmingswisselingen, prikkelbaarheid, depressieve stemming, angst, concentratieproblemen, vermoeidheid, slapeloosheid, gevoelige borsten en gewrichts- of spierpijn waargenomen. Maar het duurt gemiddeld 12 jaar voordat iemand met PMDD de juiste diagnose krijgt.

Feiten & cijfers

Meer informatie

PMDD Nederland heeft als doel dat in Nederland de aandoening PMDD bekendheid krijgt onder professionals en het publiek, zodat deze diagnose her- en erkend wordt. Op dit platform vind je meer informatie over wat PMDD inhoudt, welke supportgroepen er bestaan en mogelijke behandelopties.

doorbreek de cyclus.

chevron-upchevron-down