Mede mogelijk gemaakt door

Doorbreek de cyclus is ontwikkeld in samenwerking met de Alliantie Gezondheidszorg op Maat, bestaande uit WOMEN Inc., Rutgers en COC Nederland.

Initiatiefnemers

WOMEN Inc.

WOMEN Inc. streeft naar een wereld waarin je gender en je sekse niet je kansen bepalen. WOMEN Inc. staat bekend om haar expertise op het gebied van publiekscampagnes, het beïnvloeden van pers & publieke opinie en haar brede netwerk met werkgevers- en werknemersorganisaties en een bereik van 2 miljoen vrouwen.

COC Nederland

COC Nederland komt op voor de belangen van lesbiennes, homo’s, bi’s, trans- en intersekse personen (LHBTI’s). De organisatie zet zich in voor gelijke rechten, emancipatie en sociale acceptatie van LHBTI’s in Nederland en het buitenland. Ze streeft naar een diverse en inclusieve wereld waar mensen zich tot hun volle potentieel kunnen ontwikkelen, ongeacht hun seksuele oriëntatie, genderidentiteit of -expressie en geslachtskenmerken.

Rutgers

Vrij zijn om te genieten van seksualiteit en relaties draagt bij tot ieders geluk, dat is waar Rutgers voor staat. Rutgers is het toonaangevende Nederlandse expertisecentrum voor seksualiteit. We werken zowel nationaal als internationaal. Samen met onze partners werken we aan verbetering van seksuele rechten, toegang tot voorlichting en informatie over seksualiteit, toegang tot anticonceptie en veilige abortussen en preventie van seksueel geweld.

Mede mogelijk gemaakt door

Hologic

Hologic ondersteunt deze belangrijke campagne van Women Inc. omdat het algemeen bekend is dat té veel meisjes en vrouwen rondlopen met klachten van hevige menstruaties zonder te weten dat het een medisch erkende aandoening is. Hologic zet zich bovendien in voor vrouwen middels de Hologic Global Women's Health Index, een survey die de vrouwengezondheid in kaart brengt met als doel vrouwengezondheid wereldwijd te verbeteren.

Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap

doorbreek de cyclus.

chevron-down